Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Tweede grote project met de Franse sterrenregisseur Luc Besson

Europa-Park en sterrenregisseur Luc Besson werken opnieuw samen na ARTHUR - In het Minimoys-koninkrijk. In de loop van de uitgebreide renovatie van het Franse themagebied speelt de aankomende virtual reality-ervaring op Eurosat Coastiality van Besson's space blockbuster 'Valerian en de stad van de duizend planeten' een grote rol. Om dit speciale rijplezier mogelijk te maken, wordt voor de eerste keer een apart station met track-switches in de donkere achtbaan geïntegreerd. Dus vanaf de zomer van 2018 zijn er met de klassieke Eurosat - CanCan Coaster en de innovatieve VR-rit twee attracties binnen één rit die dezelfde route gebruiken; een wereldprimeur.

Gigantische sets en spectaculaire toekomstvisies, dat is waar de Franse filmproducent Luc Besson onder andere bekend om staat. Na de succesvolle samenwerking met de themarit ARTHUR - In het Minimoys Kingdom in 2014 kijkt Michael Mack, Managing Partner van MackMedia, uit naar het blijven samenwerken. "Ik kan me geen betere partner voorstellen voor het Eurosat Coastiality project. De combinatie van Luc Besson, de Franse sterrenregisseur en het sensationele ruimtevaartverhaal van Valerian past perfect bij ons ", zei Europa-Park's Managing Partner na ondertekening van het contract. "Ik ben blij dat ik het populaire ruimtethema, zoals eerder met de cult-rollercoaster Eurosat en de 'Mission to Space'-vlucht, heb kunnen oppikken en het opnieuw aan onze bezoekers kan aanbieden."

Midden april, in Parijs, voegde Luc Besson, voorzitter van het Franse filmbedrijf EuropaCorp, ook toe: "'Valerian en de stad van duizend planeten' op Eurosat Coastiality zullen zowel uitzonderlijk als exclusief zijn. Met ARTHUR creëerden de Mack-familie en ik een fantastische aantrekkingskracht door groot respect voor elkaar. Dit heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een grote vriendschap. Toen Michael Mack me benaderde na de film 'Valerian en de stad van een duizend planeten' en zei dat het een attractie moest worden, voelde ik meteen veel vertrouwen en waardering. '

De gezamenlijke realisatie van dit innovatieve project is zowel een goed voorbeeld van een visionaire, grensoverschrijdende samenwerking en een succesvol Frans-Duits partnerschap dat mensen van over de hele wereld bij Europa-Park zal inspireren.

Een wereldprimeur: twee stations in één attractie

Sinds september 2015 kunnen bezoekers van Europa-Park genieten van de innovatieve VR-ervaring van Alpenexpress Coastiality. Deze zomer zal MackMedia weer een spectaculaire achtbaan-sensatie creëren met VR-brillen in het opnieuw ontworpen Franse themagebied met Eurosat Coastiality. Er is hier een bijzonderheid: om deze speciale rijervaring mogelijk te maken, wordt voor het eerst een apart station met track-switches geïntegreerd in de donkere achtbaan. Dus, met de klassieke Eurosat - CanCan Coaster en de innovatieve VR-rit, zullen er twee attracties binnen één rit zijn, die dezelfde route gebruiken - een wereldprimeur.

Samen met de startup VR Coaster zal het mediabedrijf van Europa-Park met Managing Partner Michael Mack verantwoordelijk zijn voor de technische realisatie van de attractie Eurosat Coastiality. Op dezelfde manier zal MackMedia de futuristische 360-graden content produceren van 'Valerian en de stad van een duizend planeten' die uiteindelijk op de VR-headset te zien zal zijn. Een lift biedt ook gemakkelijke toegang tot het treinstation.

Franse traditie en moderniteit verenigd in Europa-Park

Met de uitgebreide herontwikkelingen en herontwerpen in het Franse themagebied, biedt Europa-Park zijn gasten de hoogste graad van authenticiteit en Franse levenslust. De gehele façade van de Eurosat - CanCan Coaster heeft een nieuwe en levendige uitstraling en biedt bezoekers een aantrekkelijk cultureel ontwerp dat gebaseerd is op de bekende 'Moulin Rouge' ,het Parijse handelsmerk voor plezier en vermaak sinds 1889 en een opmerkelijk stuk van de Franse geschiedenis. Met de nieuwe samenwerking is Europa-Park het eerste themapark ter wereld dat samenwerkt met de traditionele Moulin Rouge. Luc Besson's 'Valerian en de stad van een duizend planeten' staat voor moderniteit à la Française en visionaire toekomstscenario's die op een innovatieve manier kunnen worden ervaren op Eurosat Coastiality. Als onderdeel van de ombouw kan een andere attractie worden gevonden aan de ingang van de cultusbol: een traditionele Elzasser souvenir- en curiosawinkel genaamd "Madame Freudenreich Curiosités" met een kenmerkende vakwerkuitzicht. Het huis voor grote dinosaurusfans omarmt de traditie van het populaire Franse grensgebied van het grootste themapark van Duitsland en creëert een prachtige ervaring voor het hele gezin.