1989, een grote kosmische achtbaan is geboren

In 1989 opent de grote "geodetische" zilveren bol, de grootste in Duitsland, zijn deuren met de Eurosat achtbaan. De "bal" telt 2750 koppelpunten tussen de elementen en heeft een oppervlakte van 4473 m². Ongeveer 1500 zilverpanelen, van 29 verschillende vormen en maten, zijn er om de sfeer aan te kleden. Het is een vrijstaande structuur vervaardigd door het bedrijf Merk uit Würzburg.

Zelfs voor de voltooiing van de werken is het verloop van de achtbaan en de cirkelvormige lift reeds geïntegreerd. In de oorspronkelijke plannen werd een extra spiraal voorzien, maar die werd achterwege gelaten vanwege een te grote intensiteit tijdens de rit.

De achtbaan is ontworpen en gebouwd in de workshops van het moedermaatschappij Mack Rides in Waldkirch.

De cijfers spreken voor zich

Op het 900 meter lange parcours van de Eurosat, behalen de treinen een maximale snelheid van 60 km/u. De geïnduceerde versnellingskrachten kunnen 4g bereiken. De reistijd, inclusief klimmen, is 3 minuten 20 seconden.

6 treinen van 8 wagons verzekeren het transport van 1550 personen per uur, wat overeenkomt met een capaciteit van meer dan 18000 passagiers per dag. Eurosat is dus een van de attracties met de hoogste transportcapaciteit in het park.

Een embleem voor Europa-Park

De futuristische zilveren bol contrasteert scherp met het klassieke en authentieke Franse ontwerp. de cinematograaf Ulrich Damrau slaagde erin om de twee werelden tegelijkertijd te combineren, waardoor Eurosat één van Europa-Park meest opvallende emblemen, zichtbaar werd van op kilometers.

Franz Mack, een auto en coach bouwer, mede-oprichter van Europa-Park, ontwerpte en ontwikkelde Eurosat, evenals Euro-Mir die later kwam. De geplande herstructurering van de attractie zal zeer dicht bij het oorspronkelijke ontwerp liggen en zal derhalve de visie van de schepper eren.

Een nieuwe fantastische reis begint. Kom en beleef de heropleving van een grote Europa-Park klassieker in een nieuwe vorm. Spectaculairder en sensationeel: het begin van een nieuw tijdperk.

Het huidige 'Universum of Energy' wordt volledig gerenoveerd en bevat een nieuw scenario: met een humoristische en eigenwijze geschiedenis, komt de attractie beter in overeenstemming met het thema van de Franse wijk.

In het hart van een Elzassisch vakwerkhuis met een glimmende gevel is een kleine winkel, vol met herinneringen en curiositeiten van allerlei aard. De winkel behoort toe aan Madame Freudenreich, een rustige Elzasserse weduwe in traditionele klederdracht, die de exploitatie van de handel van haar overleden echtgenoot voortzet.

Kort Nieuws

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

Kalender

ma di wo do vr za zo
Booking.com
 

Inloggen

Edelsteen Grot

Edelsteen Grot Edelsteen Grot Edelsteen Grot Edelsteen Grot Edelsteen Grot