Ster inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactiefSter inactief
 

Een idee ontstaan om een fandag te organiseren voor de Benelux werd uitgebreid naar de fan-dag voor alle niet Duitstaligen. Voor ons de eerste maal maar ook voor Europa-Park zelf een 'test' die in de toekomst zeker voor herhaling vatbaar is. 50 deelnemers hadden zich ingeschreven wat een mooi startaantal is.

Een fandag organiseren lijkt allemaal gemakkelijk maar er komt toch heel wat bij kijken. Gelukkiglijk neemt Europa-Park het grootste deel van deze organisatie op door de kennis van al hun evenementen. Anderzijds is het moeilijk ondanks vroege aankondiging om nog overnachting te vinden in de omgeving. Dan is de afstand soms ook een struikelblok om iemand over de streep te trekken. Daarbij kregen we ook vraag vanuit Frankrijk en Engeland om aan te sluiten zodat deze fandag een internationaal tintje kreeg.

De dag startte in de hall van hotel Colosseo waar de deelnemers al van 8 uur terecht konden om hun tickets en badge in ontvangst te nemen. Europa-Park zorgde voor de koffie, thee en een ontbijtkoek.

De reden van dit vroege start uur was om, net als de hotelgasten, al vroeger het park in te kunnen en alvast enkele attracties te doen. Het werd al snel drukker in het park door het mooie weer en wetende dat Eurosat - CanCan Coaster open was. Voor ons geen probleem om deze over te slaan daar we na sluitingsuur een ERS op kregen (ERS= Exclusive Ride Session).

Met een lijstje waarop 13 vragen stonden en een prijs van 50€ mee te winnen viel trok iedereen het park in om op eigen tempo van de dag te genieten. Afspraak was om tegen 18uoo terug te zijn in het hotel voor de Q&A

In de zaal Rossini van het hotel Colosseo stonden de stoelen al klaar voor de Q&A (vraag en antwoord). Jo Pools, teamlid bij EPfans Benelux maar beter gekend als voorzitter van ECC Benelux deed de presentatie. Sprekers van dienst waren Sébastien Ganzer (Social Media Manager @EuropaParkFR), Michiel Hardonk (Theming & Architecture at Europa-Park), Christof Zimmerman (Projektmanagement at Europa-Park) en Henk Groenen (Europa-Park Benelux) .We kregen info over het idee achter de CanCan Coaster, de eerste ontwerpen, wat er nog moet gedaan worden enz.. Wat zeker ook interessant was, is het project Rulantica. De bouw gaat gestaag verder en stap bij stap onthuld men een paar zaken. Wat nu al vaststaat is dat het een geweldig zwemparadijs wordt.

Na de Q&A en het buffet namen we in groep de EP-Express om via het station van Griekenland het Franse themagebied te bereiken. Tijd voor de groepsfoto en uitreiking van de prijs die te winnen viel met de zoektocht. Delphine Dupont was de winnares en kreeg uit handen van Jo de aankoopbon van 50€. Het moment waar vele fans de ganse dag op wachten was aangebroken. Iets later dan voorzien door de drukte van de dag liet Henk ons binnen. Het mag gezegd worden dat het weer schitterend was om langs de wachtrijen naar het station te lopen van Eurosat - CanCan Coaster. Foto's zeggen meer dan woorden, kijk dus hieronder naar een paar indrukken van de attractie.

Wij, EPfans Benelux, bedanken in eerste plaats Henk Groenen en Europa-Park voor de kans om deze dag te kunnen beleven, de sprekers op de Q&A voor de interessante info en danken we ook alle aanwezigen in de hoop dat ze het leuk vonden en uitkijken naar een nieuwe fandag volgend jaar.

Jo, Matthias, Kristof & Erik

EPfans Benelux